תחילת הדרך: את דרכו המקצועית החל כאדריכל בחברת 'רכס אשכול אדריכלים' בירושלים, לאחר מכן שימש במשך שנתיים כאדריכל בחברת Smith Group Inc. בארה"ב. המקום שימש עבורו 'בית ספר לתכנון, תכננתי וניהלתי פרויקטים מגוונים, הנדסיים מולטי דיסיפלינרים ועתירי תקציב", לדבריו. בחזרתו ארצה השתלב כמנהל תכנון בחברת ניהול פרויקטים 'יורם גדיש ניהול פרויקטים'.

התחנה הבאה שלו הייתה כמנהל אגף רישוי ופיקוח על הבנייה בעיריית ירושלים ונציג של העירייה באונסקו בכל הקשור לאתרי מורשת עולמית.  מאז 2013 הוא מכהן כמהנדס עיריית מודיעין-מכבים-רעות.  "התחנות שעברתי בדרך הן כמתכנן בארץ, בחו"ל ובהמשך בעיריית ירושלים, הכשירו  אותי כמהנדס עיר לבחון ולהסתכל ברמת המאקרו ולהתעסק במיקרו, תוך הבנת מערכות תכנון מורכבות".

פרויקטים מעניינים  מקלט למחוסרי דיור ב-Anarbor מישיגן, ארה"ב – "פרויקט מעניין. זו הייתה הפעם הראשונה שנחשפתי לכל הנושא של שיתוף ציבור, כשבארץ עוד לא הבינו מה זה. הייתי עד להתנהלות הרשות המקומית שנהגה באחריות למצוא פתרונות למחוסרי דיור. כל התהליך הזה של הקמת פרויקט בליווי ושיתוף תושבים, נציגי מחוסרי הדיור והרשות המקומית היו מרתקים. איך ממצב של התנגדות לפרויקט הגענו למצב שהתושבים עצמם לוקחים חלק פעיל בהנעת התהליך".

ליווי תכנון וביצוע מרכז העסקים בעיר מודיעין – "עד לפני 4 שנים לא היה במודיעין מרכז עיר. תהליך הקמת מרכז העיר כלל בין היתר הכנת תוכנית פרגמטית ותכנון בדגש על שימושים מעורבים. ב-2020 זמן קצר לפני פרוץ הקורונה חנכנו את מרכז העיר וכיום זה מרגש ומספק מאד לראות את תושבי העיר מגיעים ומצביעים ברגליים".

בין היתר אחראי צחי להובלת תכנית מתאר של העיר מודיעין לשנת 2040 לצד פיתוחן של שכונות חדשות.

אדם מהענף שהשפיע מאוד: האדריכל שלמה אשכול, לשעבר מהנדס העיר ירושלים

שני חברים טובים מהענף:  האדריכל אלי רכס והאדריכל אלון בנון.

אירוע שהשפיע על הקריירה: "תקופת העבודה בארה"ב פתחה לי צוהר לעולם ניהול תכנון. עם חזרתי ארצה התחלתי לעבוד בחברת 'יורם גדיש' ומשם התפתחה הקריירה לכיוון חדש".

פעילות התנדבותית: משמש יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים. מוכר כמי שיזם את אירוע "בתים מבפנים" בירושלים.

יעדים לעתיד: "תפקיד ניהולי ברמה הארצית, מנכ"ל של חברה או רשות ממשלתית או חזרה לשוק הפרטי".