תחילת הדרך:  החל את דרכו כפועל ועוזר בבנייה בגיל צעיר שעסק גם בביצוע שלד וגמרים עד למסירה. לפני 25 שנה החל לעסוק בפיקוח וניהול פרויקטים במקביל לניהול משרד אדריכלים. עם השנים מצא עצמו מנצח באופן מלא  וצמוד לכל פרויקט מה שהוביל אותו ללמוד את מקצוע פיקוח הבנייה וניהול פרויקטים ולהקים בשנת 2000 משרד העוסק בתחום. את 'אמנות הבניה' הקים בשנת 2010 מתוך אהבה ותשוקה ממשית למקצוע וכהמשך ישיר לעבודתו בתכנון פיקוח וניהול פרויקטים.

מישל מוכר כיועץ מומחה בתחום הבנייה והשיפוצים במרכז הבנייה הישראלי, בהתאחדות קבלני השיפוצים, שיקום ושדרוג מבנים. השילוב של ניסיון רב בעבודת שטח נרחבת, למול רקע אקדמי אדריכלי יוצר אצל מישל יכולת ייחודית שמתורגמת לתוצאות לטובת הלקוח ומתורגמת לחסכון כספי מוכח של עד עשרות אלפי שקלים. לצד זאת, מישל משמש מנטור ומנחה ומעביר כל העת מהידע שלו והניסיון שלו לאדריכלים צעירים, מעצבים ומפקחים.

פרויקטים מעניינים: מבחינת מישל כל פרויקט שמשלב את "המשולש הקדוש": אנשים, חומר/צורה ולוחות זמנים –  הוא פרויקט מאתגר ומעניין. מישל מבצע פרויקטים רבים תוך חיבור ישן וחדש, שם הוא מביא את יכולותיו היצירתיות, הבין אישיות והמקצועיות לידי ביטוי וריגוש, מקסימלי.

דוגמה מצוינת לכך, הוא פרויקט שיקום והגדלה של בית פרטי שביצע לפני כ-6 שנים. מדובר בפרויקט מאתגר במיוחד ברמת גן שעבודת התכנון בו נמשכה מספר שנים. הבית עבר פעם אחת הרחבה וכעת נדרש להרחיבו בשלישית, לרבות חפירת מרתף מורכבת וחפירה סבוכה בסמוך לבתים שכנים ובתוואי שטח צפוף ומורכב. עבודות  התכנון שילבו עבודות פלדה מורכבות, בטונים, וחומרים  מיוחדים נוספים. מישל: "הבית הגיע לשלמותו כעבור שנה של ביצוע סיזיפי ואינטנסיבי יום יומי שדרש פתרונות יצירתיים מדי יום אד הוק".

אדם שהשפיע מאוד: "רונן גפני, פילוסוף עסקי  שהיה לי כמנטור והפך חבר שמעניק לי המון השראה מתמשכת מתחדשת עסקית ואישית. בתפיסתו החדשנית על העולם העסקי ועל החיים בכלל, נתן לי רוח גבית מאוד משמעותית לכרוך את האהבות שלי והפרנסה יחדיוממליץ לכל בעל עסק לעקוב אחריו".

שני חברים טובים מהענף: עובד בשיתוף פעולה פורה עם מפקחים ממועדון מפקחי הבנייה, בין היתר נהנה מאוד לשתף פעולה עם  אייל אנדרסון ואריה צפריר. "אלו מפקחים בעלי יושרה מקצועית מהזן שקשה למצוא היום, נאמנים ללקוחותיהם ולפרויקט באופן מעורר השראה".

אירוע שהשפיע על הקריירה: "בניית ביתי הפרטי לפני 15 שנים בתקציב מאוד מצומצם חידדה עבורי באופן משמעותי את חווית ה"לקוח". מאז חוויה זו מהווה נר לרגלי עם כל המורכבות והעומס הרגשי המלווה לכך ושימשה עבורי נושא לחקירה מתמשכת. בהשראתה כתבתי לא מעט מאמרים, בטור קבוע בכלכליסט ובמדיות שונות. מאמרו האחרון "פתולוגיה של תהליכי בנייה" התפרסם ב"מועדון המפקחים".

פעילות התנדבותית: במסגרת עבודותיו נתקל מישל לא מעט בציוד ורכוש שעומד להיזרק. במקום זאת הציוד עובר מחזור ונתרם לנזקקים ובעיקר למוסדות והוסטלים לחולי נפש.

יעדים לעתיד: בימים אלו שוקד מישל על מיזם עסקי מרתק בענף הבנייה, מיזם המשלב בין יכולותיו כאדריכל, מפקח, קבלן ויזם. "במיזם אני שואף לבנות צמודי קרקע ברי השגה באיכות וסטנדרט גבוהים שיתכתבו עם העידן הטכנולוגי החדש, בשאיפה שיתרמו לשינוי תפיסת תהליכי הבנייה בארץ ולא מן הנמנע שגם מעבר לים".