אנשי הנדל״ן 2021
ליאת קילנר, מפקדת פל"ס במשטרה, היא אשת השבוע של מרכז הבנייה הישראלי בתחום ממשל
תחילת הדרך: לאחר שירותה הצבאי כחוקרת פלילית התאהבה בתחום ונרשמה ללימודי משפטים. במהלך התמחותה עסקה בתיק מורכב של היחידה הארצית לחקירות הונאה ובסיום ההתמחות בחרה להתגייס למשטרה. במסגרת שירותה הארוך כקצינה במשטרה עסקה במגוון חקירות פליליות מורכבות לרבות חקירת תיק ורסאי, חקירת אסון מירון וחקירת אישי ציבור בכירים. כמו כן, עסקה במגוון תחומים מקצועיים, לרבות הלבנת הון, חילוט, עזרה משפטית בינלאומית וסייבר.
פרויקטים מעניינים: בשנת 2008 שימשה בקצינת חילוט ארצית ובמסגרת תפקיד זה זכתה להקים מערך שלם של עוסקים בתחום שלילת רכושם של עבריינים. לצד זאת, גולת הכותרת של שירותה, למעט תפקידה הנוכחי, הינו הקמת מוקד לאומי 105 – מוקד שתפקידו לתת מענה לשלל הפגיעות בקטינים ברשת. מדובר בפרויקט שמשלב עשייה משטרתית בשיתוף פעולה של חמישה משרדי ממשלה שונים – ביטחון פנים, עבודה ורווחה, חינוך ובריאות. "הקמת המוקד לימדה אותי את הכוח הטמון בשילוב מספר גורמים לטובת מטרה טובה אחת".
במסגרת חקירת אסון ורסאי חקרתי את שיטת הפל-קל ואת נושא אישור שיטות בנייה, אשר בזמנו לא הוסדר כלל. בעקבות החקירה ודוח ודעת זיילר, שונה המצב המשפטי".
אדם שהשפיע מאוד: "סבתא שלי אנה קילנר, שלימדה אותי כל מה שחשוב לדעת, ועד היום כל מה שאני עושה אני חושבת על סבתא, 'מה היא היתה אומרת'".
שני חברים טובים מהענף: "במסגרת תפקידי אני פוגשת גורמים רבים בענף, קולגות מתחומי אכיפה ורגולציה ועמיתים מהמגזר הפרטי. אני משתדלת ללמוד מכל אחד ואחד ולחשוב יחד, כיצד ניתן לשנות את תמונת המצב העגומה של תאונות העבודה בענף הבנייה בארץ.
אירוע שהשפיע על הקריירה: חקירת אסון מירון. "אסון בסדר גודל לאומי, האזרחי הגדול ביותר שהיה במדינה, אירוע מורכב ורגיש מאד".
פעילות התנדבותית: "להב 433 – מקדמת פרויקטים התנדבותיים לא מעטים ואני תורמת את תרומתי הצנועה במסגרת הפרויקטים הללו".
יעדים לעתיד: "הקמת מסגרות חינוך מותאמות לילדים על הרצף האוטיסטי, נושא הקרוב לליבי".