אנשי הנדל״ן 2021
חיים מסילתי, בעלים של משרד שמאות מקרקעין ויו"ר לשכת שמאי המקרקעין בישראל, הוא איש השבוע של מרכז הבנייה הישראלי בקטגורית שמאות מקרקעין
תחילת הדרך: מסילתי סיים תיכון ללא תעודת בגרות ואת הפערים החל להשלים ב-1992 לאחר 5 שנות שירות צבאי. אז נכנס ללימודי מכינה ולאחר מכן טס לניו יורק. שנתיים לאחר מכן חזר ארצה והחל בלימודי כלכלה ומשפטים.
אל מקצוע השמאות נחשף בתחילת לימודיו לתואר שני דרך חוברת הלימודים המחולקת באוניברסיטה. לאחר בירורים נרשם ללימודי השמאות. במהלך לימודיו למד עם שמאי המקרקעין והמרצה נחום מלוכנא, "הוא נטע את הזרע באדמה שאח"כ נהיה עץ", מסביר מסילתי. עם סיום לימודיו הצטרף למשרדו של שמאי המקרקעין עדי צביקל וחמש שנים לאחר מכן כבר פתח את המשרד שבבעלותו.
כיום, המשרד 'חיים מסילתי – חברה לשמאות מקרקעין בע"מ', מעסיק 15 בעלי מקצוע ומתמחה בעיקר בנושא הערכות שווי למכרזים של רשות מקרקעי ישראל והפחתות מיסוי והיטלים במקרקעין ברשויות המקומיות והמס. בין לקוחות המשרד ניתן למנות חברות בנייה ונכסים מהמובילות במשק, בנקים מסחריים ולמשכנתאות, הנהלת בתי המשפט, יישובים חקלאיים, מועצות מקומיות ואזוריות, ועדות תכנון מקומיות ומחוזיות, מוסדות חינוך ותרבות, חברת מקורות, בזק, חברת דירה להשכיר, יזמים פרטיים ועורכי דין. מלבד תחום השמאות, מעניק המשרד שירותים משפטית במתכונת וואן-סטופ-שופ.
פרויקטים: מסילתי גאה במיוחד בפרויקט שהוא מוביל בעיר הולדתו קריית מלאכי לקידום מיזם ענק של התחדשות עירונית הכולל פינוי של כ-1,000 יחידות דיור ובניה של כ-10,000 יחידות דיור חדשות. מסילתי בתפקיד שמאי בעלי הדירות בשכונת ילדותו המתאפיינת במבני שיכונים ובהם דירות בשטחים של כ-60 מ"ר בממוצע. הפרויקט כולל מספר מקבצים המקודמים על-ידי חברות נדל"ן שונות.
פרויקט נוסף שמסילתי גאה בו זה החבירה לארגון השמאות הבינלאומי המאגד כ-100 מדינות בעולם, זאת במסגרת תפקידו כיו"ר לשכת שמאי המקרקעין בישראל. לארגון נשלחו שני נציגים מישראל, אחת מהן זו שמאית המקרקעין נחמה בוגין, האישה היחידה בארגון.
תחביב: טניס, שחיה.
אדם מהענף שהשפיע מאוד: אביו, עמוס מסילתי, "בגלל עקשנותו לסמן מטרות ולחבור אליהן".
אירוע שהשפיע על הקריירה: הבחירה לראשות לשכת השמאים, "כנגד כל הסיכויים בהשוואה לנקודת ההתחלה".
פעילות התנדבותית/ציבורית: יו"ר לשכת שמאי המקרקעין. בחמש השנים האחרונות בהן הוא מכהן כיו"ר הלשכה קידם מספר חקיקות חברתיות וכן פתח את הלשכה לסטודנטים כאשר כיום כל סטודנט יכול להיות חבר לשכה. בין היתר קידם תוכנית מטורים והקים פורום נשים בלשכה.
יעדים לעתיד: "להמשיך ולהשקיע בצורה רצינית בענף הבניה במסגרת ניהולית או פוליטית ולחבר את הענף למערכת החינוך המיוחד בישראל. יש לי חלום לגייס את ענף הנדל"ן להשקעה בהקמת קרן המסייעת לילדים הנמצאים על הספקטרום".