אנשי הנדל״ן 2021
ורד גינדי היא אשת השבוע של מרכז הבנייה הישראלי בקטגוריית אדריכלי קמפוסי היי-טק ומשרדים
תחילת הדרך: את דרכה המקצועית החלה בטורונטו, במשרד אדריכלים בשם ARK שעסק בעיקר בתכנון ועיצוב מבני ציבור תוך התייחסות לאתגרי מזג האוויר. מכאן שניתן דגש בין היתר לתשתיות, טיב החומר ואיכותו כפולט (אוגר) חום/קור וכן אמצעי תכנון לחימום הבניינים. גינדי לקחה חלק בעיקר בפרויקטים במבני חינוך ומרכזים קהילתיים והתאהבה בתחום המאפשר יכולת להשפיע על המרחב הציבורי.
עם חזרתה ארצה, הצטרפה כשותפה במשרד אדריכלים שהתמקד בעיקר בהקמת וילות יוקרה. גינדי לעומת זאת נשאבה חזרה למגזר הציבורי וחיפשה דרך לחזור לשם על-כן היתה הרוח החיה במשרד לתכנון משרדים. לפני כשש שנים יצאה לדרך עצמאית בהקמת 'גינדי סטודיו אדריכלים', הנחשב היום לאחד הגדולים בתחום המונה 27 אדריכלים ומעצבים. המשרד מתמחה בתכנון ועיצוב קמפוסים בחברות היי-טק המציע פתרונות חדשניים וחכמים תוך דיאלוג עם כל בעלי העניין.
פרויקטים מעניינים: הקמת קמפוס מיקרוסופט החדש בהרצליה, קמפוס מובילאיי הנבנה בימים אלה בירושלים, קמפוס של חברת טבע ברעננה ומשרדי הייטק של חברות חדי קרן (יויקורן).
לדברי גינדי, "מדובר בפרויקטים מורכבים היות והלקוח כולל ממספר מעגלים של נותני דעה, החל מהנהלת החברה המקומית, מחלקת הלוגיסטיקה בחברה, מחלקת הנכסים והמשקיעים מחו"ל. יוצא שבעבודה אנו מוצאים עצמנו מול לקוח "אחד" המונה כ-40 איש. זה אחד האתגרים בפרויקט והדבר המדהים הוא שבעצם יוצרים יחסי אמון עם הלקוח ולוקחים אותו למקום חדשני ומרגש".
אדם מהענף שהשפיע מאוד: האדריכלית זאהה חדיד, "אישה פורצת דרך בתחום שפיתחה שפה עיצובית לא מתפשרת משלה".
שני חברים טובים מהענף: "רוב הענף חברים שלי".
אירוע שהשפיע על הקריירה: "הבחירה שלנו כאדריכלי מיקרוסופט בארץ בשת״פ עם עמי שמלצמן ממשרד גוטסמן שמלצמן, מבין עשרות אדריכלים שהתמודד על הפרויקט – הוא בעצם שפתח דרך לעשות קמפוסים".
פעילות ציבורית התנדבותית: "סיוע פרו בונו בעיצוב פנים של קמפוס הנבנה עבור אוכלוסייה עם צרכים מיוחדים באזור השרון".
יעדים לעתיד: להמשיך לעשות קסמים, להוות דוגמא חיה להעצמה נשית במשרד ובחיים בכלל.