אנשי הנדל״ן 2021
איתן קימל הוא איש השבוע של מרכז הבנייה הישראלי בקטגוריית אדריכלים
תחילת הדרך: את משרד 'קימל אשכולות אדריכלים' ייסדו איתן קימל ובת זוגו מיכל אשכולות, מיד עם סיום לימודיהם בטכניון ב-1985. הקמת המשרד הייתה צעד טבעי עבורם, ונעשתה על רקע אחת מהשנים הכלכליות הקשות שידעה ישראל, אחרי היפר אינפלציה, שגררה אחריה אפס התחלות בנייה.
"לא בנו כלום בזמנו כי המשק היה מוקפא", מתאר איתן, "לא הייתה עבודה, חברות ומשרדים רק פיטרו עובדים. בתוך המציאות הזו החלטנו לפתוח את המשרד".
בנקודה הזו התחילו איתן, מיכל ועובדת נוספת. הם התמקדו בעיקר בעיצוב מסעדות, טרנד חדש שלא היה קיים בזמנו בנוף התל אביבי, שגרר אחריו חשיפה ופרסום, בין היתר בעיתונים פופולאריים כעיתון "העיר". צעד נוסף שעשו, הוא השתתפות בשיקום והתחדשות שכונת נווה צדק בתל אביב. הם היו בין הראשונים ש"המציאו" את המושג "קבוצות רכישה" כשהפרויקט הראשון למגורים שתכננו היה על מגרש בשכונה ההיסטורית. הם פעלו כיזמים שקיבצו איתם עוד חמש משפחות, יחדיו רכשו את המגרש ואחר כך לקחו את האחריות לתכנון והקמת הפרויקט.
כיום משרד קימל-אשכולות אדריכלים הממוקם בשכונת נווה צדק, מעסיק 30 עובדים במשרד, ואחראי על מרבית הפרויקטים הגדולים והאייקונים בישראל.
פרויקטים מעניינים: משרד קימל אשכולות חתום על תכנון מבני ציבור מרכזיים בישראל וביניהם: הרחבת קריית הממשלה בירושלים, מרכז דוידסון בירושלים, מוזיאון הטבע באוניברסיטת תל אביב והיכל הזיכרון הלאומי לחללי מערכות ישראל בהר הרצל, עליו קיבלו את פרס RIBA של איגוד האדריכלים המלכותי הבריטי. ב-2011 זכה המשרד בפרס רכטר לאדריכלות, על תכנון בית הלוחם בבאר שבע.
לאחרונה זכה המשרד בתחרות מעניינת לתכנון המוזיאון היהודי של אלבניה בעיר ולורה, שמדרום לבירה. המוזיאון ממוקם באזור בעל מורשת יהודית ועתיד ליצור מוקד תרבות, תערוכות, ספרייה, חללי אירועים וחללי חוץ ציבוריים.
המשרד גם זכה לתכנון את בניין עיריית אור יהודה, מבנה משרדים ומבני ציבור במתחם לב העיר. התכנון עתיד ליצור שתי כיכרות עירוניות המקיפות את המבנים ויאפשר פעילויות משתנות.
אדם שהשפיע עלי: אדריכל העיר אמסטרדם, האנס דוידסון. "הכרנו בנסיבות משפחתיות. הוא שגרם לי ללכת ללמוד אדריכלות. לאורך השנים הוא היה מעין מנטור שליווה אותי ובשלב מסוים גם נהיינו שותפים ועבדנו יחד על פרויקטים עירוניים בישראל. בזכותו אני אדריכל".
חברים טובים מהענף: האדריכל מורן פלמוני, "עשינו מספר פרויקטים יחד, ובכלל זה את סמינר הקיבוצים".
פעילות התנדבותית: "אנו מנסים לבצע פרויקטים שונים במסגרת המקצוע שלנו, אך תמיד שואפים לעשות יותר. לאחרונה ביצענו פרויקט פרו-בונו (למען הציבור וללא תמורה) מתחם אוכל לעמותת "לשובע" ברחוב צ'לנוב בתל אביב. תכננו וגייסנו יועצים שיעבדו ללא עלות. כמו-כן תכננו את בית השאנטי בחצי התנדבות".
אירוע שהשפיע על הקריירה: "ההיכרות שלי עם מיכל. הכרנו בטכניון ומאז אנחנו עובדים יחד. ההיכרות הזו היא בהחלט ממנפת אותנו מעלה. אנו משלימים אחד את השני. צוות טוב".
שאיפות ויעדים לעתיד: "הזכייה במוזיאון אלבניה מהווה עבורנו מעין "סנונית ראשונה" להגיע לשווקים בינלאומיים ולקבל פרויקטים בחו"ל".