תחילת הדרך: עד 2006 הייתי קבלן שהתמחה בעיקר בבנייה בשכונות בקיבוצים ווילות פרטיות. החל מ-2009 החל לעסוק בפיתוח מערכת בנייה מתקדמת עם דגש על בנייה חוסכת אנרגיה. המערכת נקראת GSB שהותאמה לתנאים האקלימיים והביטחוניים של ישראל. הבתים נבנים באמצעות תבניות יציקה העשויות חומר מבודד ובלוק צמנטי, כשבניהם יוצקים בטון מזוין לכל אורך הקיר. כתוצאה מכך הבתים שנבנים באמצעות המערכת, הם חזקים במיוחד, עמידים מפני סדיקות של רעידות אדמה והדף ובעלי בידוד טרמי ועל-כן מאד מאד נעימים למגורים.

הפיתוח נעשה בתחילה בשיתוף המפעל קלקר עין כרמל מתוך ההתנסות של ליאור בבנייה חוסכת אנרגיה לאורך השנים. בהמשך המוצר דויק כדי לתת מענה לצרכי הציבור הישראלי, אקלים וביטחון.

פרויקטים מעניינים: עד 2006 בנה ליאור הרבה בתים בקיבוצים והרבה בתים פרטיים. החל משנת 2009 החל ליאור לעסוק בהרחבות בנייה בלמעלה מ- 35 קיבוצי באמצעות השימוש בטכנולוגיית GSB, רבים מהם בעוטף עזה בשל היתרון הבטיחותי-ביטחוני שהם מעניקים. כמו-כן הטמיע את הטכנולוגיה במאות בתים פרטיים ברחבי הארץ.

אדם שהשפיע עלי מאוד: פרופ' יצחק מלר. "כשהייתי קבלן עסקתי בהתנדבות בפרויקט שקשור לצעירים מחלימי סרטן והוא היה מקים הפרויקט וגם המנטור שלי בנושא".

חברים מהענף: אחיקם ברוכי מחברת "קוביות בניין" – ניהול פרויקטים ופבלו אלון, מחברת "בית בקיבוץ".

אירוע שהשפיע על הקריירה: "ההחלטה לעזוב בגיל 50 את החברה הקבלנית בה הייתי שותף ולהתמסר לתקופה של כשלוש שנים במיזם חברתי".

פעילות ציבורית: "לאחר מלחמת לבנון השניה הקמתי יחד עם שותפים לדרך וגיבוי מאוד גדול של משפחתי, את עמותת "בשביל המחר", המסייעת ללוחמים משוחררים בהתמודדות עם חוויות לחימה. אני לא פעיל בעמותה בשנים האחרונות אך העמותה מאוד גדלה ומודל הפעילות שלה עם חיילים שעברו אירועי לחימה, אומץ לאחרונה לשמחתי הרבה ע"י הצבא".

נוסף לכך ליאור היה שותף אחד מתוך רבים בהבאה של ספינה חברתית שמיועדת להיטיב עם אוכלוסיות מגוונות שירכשו מיומנויות אישיות באמצעות מסע ימי קבוצתי על ספינת מפרש.

יעדים לעתיד: "העברת ניהול החברה לבני רז ליאור והרחבת פעילות החברה לתחומים נוספים בפרט בהקשר של חיסכון באנרגיה והפחתות פליטות הפחמן בהקשר של בנייה".