תחילת הדרך: פעילותו ומעורבותו הציבורית של שטרן החלה בשנת 2011, אז הקים את ארגון צל"ע – צעירים למען עירנו. הארגון ניהל מאבקים ציבוריים וחברתיים שהבולט והמפורסם בהם הוא המאבק לפתיחת המרכזים הקהילתיים בקריית שמונה, לאחר שרשת המתנ"סים נכנסה להליך של כינוס נכסים וכל המתנ"סים בעיר נסגרו, כולל גופי הסמך הספריה העירונית, מעונות ומועדון לעיוור. בזכות המאבק התקבלה החלטת ממשלה שהעבירה 6 מיליון שקלים לעירייה לפתיחת המתנ"סים.
קודם לכן, במהלך לימודיו באוניברסיטת חיפה היה פעיל באגודת הסטודנטים של האוניברסיטה ושימש מנכ"ל החברה הכלכלית שלה. בשנת 2015, בעודו בן 28, הצטרף כחבר למועצת העיר קריית שמונה, אז החליף את יפעת שאשא-ביטון שנבחרה לכנסת. בדצמבר 2018 התמודד לראשות העיר ונבחר.

פרויקטים מעניינים: שטרן הוא "חלוץ הפריפריה" בקידום פרויקטים להתחדשות עירונית. לאחרונה אישרה הוועדה המחוזית לתכנון ובניה צפון שתי תוכניות לבניית כ-1,800 דירות חדשות בעיר במסגרת התחדשות עירונית. כמו-כן הוביל שטרן תוכנית אסטרטגית לכל הגליל המזרחי לגידול האוכלוסיה בהיקף של כ-60,000 איש עד 2040.
בנוסף מקדם שטרן את תוכנית "עיר הנחלים" לפיתוח ושימור סביבתי של הפארקים המקיפים את שני נחלי העיר, נחל עיון ונחל עין זהב. הפרויקט יכלול סלילת טיילת, שבילי אופניים, מקומות בילוי, מסעדה, מקומות ישיבה ומצפור.
בשנה האחרונה ניכסה לעצמה קריית שמונה את התואר "עיר הפודטק של ישראל' כשהצליחה למשוך אליה כנסים וחברות בינלאומיות בתחום כגון התאגיד המזון השני בגודלו בעולם, ברייט-פוד, קרן הון סיכון JVP של היזם אראל מרגלית, חברת תנובה, חברת המשקאות טמפו, קרן Finistere האמריקנית, המובילה בתחום האגריטק והפודטק וחברת OurCrowd, המשקיעה הפעילה ביותר בישראל בהון סיכון.

אדם מהענף שהשפיע מאוד: אבא, אהרון שטרן, על הדרך שפעל לאחר חדירת חוליית המחבלים לקריית שמונה ב-1974. " בחדירת המחבלים נרצחו 16 מתושבי העיר ועוד שני אנשי בטחון, ובהם לצערי סבתי ודודתי מצד אבא אותן לא זכיתי להכיר. האירוע גרם למשפחות רבות לעזוב את העיר, אך אבי החליט להישאר בקרית שמונה, להקים משפחה וגם עסק. החיבור הזה לעיר והרצון לא לוותר, להקריב ולעשות למען העיר והצעירים שיישארו פה, בוער בי. אני מרגיש שאני סוגר מעגל ומוכיח לי ולכולם שהדם של המשפחה שלי לא נשפך כך סתם".

שני חברים טובים מהענף: "יוסי מזרחי בעלים ב'גשם החזקות' – חבר טוב ועשינו כברת דרך יחד. מהשלטון המקומי – יו"ר השלטון המקומי ורה"מ מודיעין מכבים רעות, חיים ביבס וגם ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ – ראש עיר צעיר ששם לעצמו למטרה להפוך את באר שבע למטרופולין החמישי של ישראל. אני מסתכל עליו ולומד ממנו איך שנה אחר שנה הוא מיישם את החזון שלו. דמות ראויה לחיקוי".

יעדים לעתיד: להמשיך לפתח את העיר קריית שמונה כבירת הפודטק של ישראל, להגדיל את האוכלוסייה בעיר ולהאיץ הגעת הרכבת לעיר כבר בשנתיים הקרובות.