אנשי הנדל״ן 2021
מתן יגל הוא איש השבוע של מרכז הבנייה הישראלי בקטגוריית ממשל ורשויות מקומיות
תחילת הדרך: לאחר לימודיו האקדמאיים החל התמחות כמעריך שווי במחלקה הכלכלית של פירמת KPMG סומך חייקין. הוא עבד שם שנתיים ואז החל לכוון למגזר הציבורי.
אל אגף התקציבים באוצר הגיע לפני כשש שנים וחצי. התפקיד הראשון שמילא היה רפרנט תקציב הביטחון, אחראי בין היתר לניסוח ההסכם הרב-שנתי עם הצבא, כמו-כן הוביל תהליכים של קיצור שירות חובה ורפורמה בשכר ובפנסיה.
לאחר שנתיים עבר להיות רכז האחראי על משרד לביטחון הפנים, משרד המשפטים ורשות המיסים ובמשך שלוש שנים עסק בין היתר בחוק לצמצום השימוש במזומנים כחלק מהמאבק בהלבנת הון, השתמטות ממס וצמצום ההון השחור. כמו-כן עסק בהפחתת הנטל ברגולציה בתחום בטיחות האש. בשנה וחצי האחרונות ממלא מתן תפקיד כרכז מקרקעין תכנון והגנת סביבה באגף התקציבים במשרד האוצר.
פרויקטים מעניינים: בתפקידו הנוכחי הספיק לקדם מספר מהלכים שאושרו בחוק ההסדרים. כזו היא הצעת החוק להסבת שטחי תעסוקה למגורים, קידום רפורמת הרישוי העצמי המאפשרות לאדריכלים לחתום על היתרי בנייה וקידום פרק המקרקעין בחוק המטרו המסדיר את מיסוי המקרקעין בתחומי ההשפעה של קווי המטרו.
מתן מכהן גם כדירקטור ויו"ר ועדת כספים בנמל אשדוד. "מעבר לעבודה השותפת בתחום הנדל"ן, אני מייצג את האוצר כדירקטור בנמל אשדוד, מגיע לישיבות ומוביל מהלכים. זוהי תקופה מעניינת בנמל אשדוד שהופך עכשיו להיות שחקן בתחרות מול גופים פרטיים ונמצא בנקודה מעניינת ומאתגרת".
שני חברים טובים מהענף: עו"ד עמיר שקד, יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים, "חבר מהשכונה", וקובי כחלון, לשעבר יו"ר הוועדה המקומית ירושלים.
אירוע שהשפיע על הקריירה: הרפורמה להפחתת הרגולציה בתחום בטיחות האש (כבאות). "הרפורמה נועדה להפחית את הרגולציה על בעלי עסקים ונכסים שאינם טעוני רישוי. זו רפורמה שהיתה משמעותית עבורי. פעם ראשונה שהבנתי עד כמה רגולציה ממשלתית יכולה לסכל ולפגוע בצמיחת המשק. בסופו של דבר רגולציה כזו מייקרת, משפיעה ומסבכת את עולם הנדל"ן. הטיפול ברפורמה הזו נתן לי שיעור עד כמה חשוב להפחית את הרגולציה במקומות שאין בהם צורך ולתת לשוק לעשות את שלו, לפעול באופן תחרותי ולהתערב רק במקומות בהם רואים כשל. אני לוקח את המקרה הזה איתי לתפקידים הבאים".
פעילות התנדבותיות: "לפני כשמונה שנים הקמתי את עמותת "נתינת לולב". העמותה מוכרת את ארבעת המינים באינטרנט ואת התמורה היא מעבירה כתרומה לעמותות שונות. כל אדם שרוכש באתר את ארבעת המינים יכול לבחור לאיזה עמותה לתרום. הפרויקט הוקם עם כמה שותפים, אנחנו צומחים בקצב יפה. רק השנה העברנו באמצעות רכישה מהאתר כ-2 מיליון שקל לצדקה".
יעדים לעתיד: "להמשיך לשרת את הציבור בשנים הקרובות, בטח באגף התקציבים באוצר ובהמשך במגזר ציבורי בתפקיד משמעותי".